popup
2022. január 19.


  • CNC megmunkálás
  • Sorozatgyártás
  • Automatizálás
  • Alkatrészgyártás
  • Precíziós eszközök
  • Mérnöki megoldások
  • Speciális gépek
kulcsszavak:


GINOP-2.1.8-17-2018-02899A smARTSOL Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén


A projekt alapadatai:


Kedvezményezett neve: SMARTSOL ENGINEERING Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-02899

Támogatás összege: 30 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 50,00 %

Prijekt befejezési dátuma: 2019. július 12.


A projekt bemutatása:


Cégünk alapvető filozófiája, hogy ügyfeleink igényeinek teljes mértékben megfeleljünk, ezáltal bizalmukat megnyerjük és hosszú távú üzleti kapcsolatokat alakítsunk ki. Ezen kapcsolatokból származó megrendelői igények maradéktalan kiszolgálása érdekében bővítettük tevékenységeinket 2009-ben egyedi és kisszériás alkatrészek, valamint szerszámok tervezésével és gyártásával. Ezen stratégiánk az elmúlt években sikeresen működött, ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk tevékenységi körünk további kiterjesztésére, tovább bővítve az általunk előállított egyedi és széria alkatrészek, valamint magas hozzáadott értékkel bíró szerelt részegységek palettáját. Azonban további piacok megszerzése, így autóipari, elektronikai és repülőgépipari gyártó vállalatok beszállítójává válása a jelenlegihez hasonló fejlesztések nélkül kivitelezhetetlen, ugyanis a piacon egyre inkább alapvető elvárás, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legköltséghatékonyabb módon, ugyanakkor a legmagasabb minőségben kerüljenek a termékek legyártásra. Az új gépek beszerzésével jelentős mértékben gyorsult a termelésünk, hiszen a korábbi gépparkunk nem tudott ilyen minőségű termékeket, ilyen rövid idő alatt előállítani. Az eszközök beszerzését követően várhatóan jelentősen megnő a piaci előnyünk, ezzel új partnerekkel tudunk együtt dolgozni. Alapvető tapasztalatunk, hogy egyre inkább erősödik az igény az elektromos autó alkatrészek és az ehhez kapcsolódó precíziós gyártóeszközök gyártására, ennek következtében új és nagy sorozatszámú alkatrészekre, gyártóeszközökre várhatunk megrendeléseket. Ezek előállításához kiemelten fontos volt egy olyan, minden körülmények között megbízható, innovatív, új technológiájú termelőeszköz rendelkezésre állása, mely lehetővé teszi ezek precíz, magas minőségű, ugyanakkor gyorsabb és költséghatékonyabb gyártását. Ez összességében jelentősen csökkenti a szállítási határidőinket és lehetővé teszi, hogy megrendelőink részére kedvezőbb vállalási árat tudjunk biztosítani, ezáltal hozzájárulva cégünk még pozitívabb megítéléséhez, ennek következtében pedig a vevői- és megrendelésállományunk további növekedéséhez, az eredmény növeléséhez.

A projekt keretében beszerzésre került egy Fanuc Robodrill Alpha D21LiB5 típusú 5 tengelyes megmunkálóközpont. Cégünk korábban nem rendelkezett hasonló jellegű megmunkáló eszközzel, mert a korábbiak műszaki paramétereik révén nem voltak alkalmasak ilyen kisebb méretű, precíziós alkatrészek magas minőségű és költséghatékony előállítására.

Technológiánk kiegészítése miatt egyre fontosabbá vált egy korszerű síkköszörű gép beszerzése, ugyanis az eddig felmerülő, ilyen jellegű feladatokat korábban egy 30 éves géppel oldottuk meg, amely technológiailag elavult, a minőség, a ráfordított munkaórák és a gazdaságosság tekintetében korántsem volt nevezhető optimalizált megoldásnak. Ez a tény, valamint az egyre inkább bővülő ilyen jellegű feladatok következtében döntöttünk a számunkra új technológiát képviselő Okamoto ACC63DX síkköszörűgép beszerzése mellett. További előnyt jelentett a gépek fejlett elektronikus rendszere és az energiatakarékossága.

A fentiek mellett legalább ennyire fontos Felhíváshoz kapcsolódó cél, hogy a korábbi tevékenységünkhöz kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés várható, illetve új vagy jelentős mértékben javított termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jött létre. Az innovatív technológia implementálása révén várhatóan minimum 20 % eredmény-, és hatékonyság növelés valósul meg azáltal, hogy az új és sokkal pontosabb gépen az egyedi gyártásban rendkívüli fontossággal bíró első minta is teljes értékű lehet. Emellett az új, jelenleg legmodernebb vezérlő rövidebb programozási időt eredményez, ami a gépek kihasználtságát javítja, így a beszerzett eszközökkel a termelékenység ugrásszerűen emelkedését reméljük.